argan yağının faydaları Google

argan-yagi-faydalari

Argan Yağı Nedir Faydaları ve Zararları Nelerdir Nasıl Kullanılır

Argan yağı nadir bulunan bir bitki yağıdır. Nadir olması aslında onun ne kadar da kıymetli olduğunun göstergesidir diyebiliriz. Bol vitaminli bir yağ olan Argan yağı özellikle cilt sorunları için doğal bir mucize gibidir. Peki argan yağı nedir, argan yağının faydaları ve zararları nelerdir, argan yağı nasıl kullanılır açıklayalım.

Argan Yağı Nedir:

Fas’ın güneybatısında yetişen Argania spinosa ağacından elde edilen argan yağı, içerdiği E vitamini, ferulik asit ve diğer güçlü antioksidanlarla kozmetikçilerin gözdesidir. Cilt kuruluğunu önleyen ve ince çizgileri dolduran cilt için çok faydalı bir bitki yağıdır.

Argan Yağı Nasıl Elde Edilir:

Argan yağının yemeklik ve kozmetikte kullanılan 2 türü vardır. Kozmetikte kullanılanı soğuk pres yöntemiyle çıkartılır, 30 Kg. meyveden alınan 4,5 Kg. çekirdekten ancak bir litre yağ elde edilebiliyor.
Yetiştirilen daha doğrusu doğada yedişen bu bitkiyi Fas kadınları kendine has yöntemle ayrıştırarak yağını çıkartıyorlar. Yüzde yüz bitkisel ve katıksız olan argan yağı, biz kadınların güzelliklerine güzellik katıyor. Özellikle saç bakımında kimi otoriteler bu yağın devrim niteliğinde olduğunu söylüyorlar. Bu yağı komşu ülkelerimiz olan Suriye, İran Irak gibi ülkelerden temin ederek ülkemizde aktarlar satmaktadır.

Argan Yağının İçeriği:

Argan Yağı, E vitamini yönünden, cilt bakımı ve sağlık amaçlı olarak kullanılan diğer doğal ürünlerden birkaç misli daha üstündür. Argan yağının Doğal Yapısı içeriği şu şekildedir:

* 70 mg üzerinde E vitamini,
* 47,1% oranıda Omega 9 olarak bilenen “Oleik Asit”,
* 33,8% oranında Omega 6 olarak bilenen “Linoelik Asit” içerir.
* Ayrıca yüksek oranda “Tekoferol” “Squqlene” “Steroller” ve “Polifenoller” gibi bileşenlere sahiptir.

Argan Yağının Faydaları:

* Ciltteki kırışıklıkları azaltarak cildinizin sıklaşmasını sağlar.
* Sivilce tedavisinde oldukça etkilidir.
* Cildinizin yumuşamasına yardımcı olur.
* Güneşin zararlı ışınlarından korur,
* Sigara, stres, çevre kirliliğinin olumsuz etkilerini ortadan kaldırarak hücrelerin yenilenmesini sağlayarak cildinizi canlandırır.
* Ciltteki tahriş ve iltihaplanmayı azaltabilir.
* Göz altı kırışıklıklarında etkilidir.
* Hamilelik çatlaklarının önlenmesinde faydalıdır.
* Hem kuru hem de yağlı ciltler için kullanıma uygundur.
* Yıpranmış ve donuklaşmış saçlarda parlaklık sağlar.
* Saç kırıklarının oluşmasını önler.
* Saçları besler.
* Kırılgan tırnak yapısını güçlendirir.
* Cinsel gücü arttırır.

Argan Yağı Nasıl Kullanılır:

Argan yağını temizlenmiş yüzünüze sadece birkaç damla uygulamak yeterli olacaktır. Argan Yağı gün içinde ya da gece yatmadan önce yüze uygulanabilir. Parmağınızın ucuna birkaç damla Argan Yağı damlatın ve parmaklarınızı birbirine sürterek yağın biraz ısınmasını sağlayın. Parmaklarınızla tüm yüz bölgenize nazikçe masaj yaparak Argan Yağını yüzünüze uygulayın. Yağ çabucak cildinize nüfuz edecek ve size daha genç bir bakış kazandıracaktır.

Argan Yağı saçlara maske şeklinde sürülerek kullanılır. Kafa derisine yavaş haraketlerle masaj yaparak yedirebilirsiniz. Argan yağını saça iyice sürdükten sonra ılık bir havluyla örtüp yarım saat bekletilip yıkanır. Saçı güçlendirir, parlaklık, yumuşaklık ve ipeksi bir dokunuş kazandırır. Saçlı derinin beslenmesini artırır ve canlanmasını sağlar.

Argan Yağı limon yağıyla eşit miktarda karıştırılarak yatmadan önce tırnaklara uygulanabilir. Bu karışımın düzenli olarak kullanılması kırılan tırnakları güçlendirir. Argan yağını duştan sonra temiz vücuda avuç içinde ısıtalarak vücudunuza masaj yağı olarak kullanabilirsiniz. Vücut tarafından kolayca emilmektedir ve diğer yağlarda olduğu gibi yapışkan bir formda değildir, bu nedenle masaj sonrası tekrar duş alınması gerekmemektedir.

Argan Yağının Zararları:

Argan yağının bilinen bir yan etkisi yada zararı yoktur. Ancak herhangi bir rahatsızlık veya hastalığı önleme veya tedavi amaçlı kullanılmaz. Argan yağı bir ilaç değil, yardımcı kozmetik ürünüdür.

Argan Yağının Fiyatı:

Argan yağı nadir bulunan ve zor elde edilen bir yağ olduğundan diğer bitki yağlarına oranla biraz pahalıdır. değişen fiyatla satılmaktadır.








One Comment

  1. elif diyor ki:

    ben 4 tl ye aldım

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>